#000000
1
0
Serveis
107

L'Ajuntament de Vilanova d'Alcolea ultima detalls per a aquest Sant Antoni 2018

Bombers, Ambulància, Guàrdia Civil i Ajuntament s'han reunit avui per a tancar els detalls de l'organització de la seguretat per a aquest Sant Antoni 2018.

Tots els representants de les entitats de seguretat i salut, s'han reunit avui a l'Ajuntament de Vilanova d'Alcolea, per tal de tancar els detalls sobre l'organització i la disposició de la seguretat i cos de salut per a aquestes festes de Sant Antoni. A més, han donat el vistiplau a les normes de seguretat establertes per l'Ajuntament de cara a evitar possibles accidents:

 

"1. Es recomana consultar els panells informatius per a saber: la ubicació de les fogueres transversals, l'inici, el recorregut i l'adreça de la Matxà. (Processó) i localització dels punts d'assistència sanitària.

2. Els menors d'edat o persones amb algun tipus de discapacitat hauran d'anar acompanyats d'una adult o tutor que es responsabilitze dels mateixos.

3. Queda prohibida la participació de les persones amb un grau d'intoxicació etílica o que hagen consumit algun tipus d'estupefaent.

4. Queda prohibit encendre les fogueres a qualsevol persona aliena a la festa. És responsabilitat de l'Organització.

5. És obligatori saltar les fogueres en el sentit de la Matxà (Processó). Salteu sempre cap a davant i mai en sentit contrari de la processó, individualment o bé en grups molt reduïts, sense col·locar-se mai davant de la processó, i sense molestar a cap participant de la mateixa.

6. Evitar posar-se davant de la trajectòria dels cavalls, durant els actes de la Matxà, el Tropell o la Coca.

 7. Queda prohibit qualsevol tipus de maltractament animal. Protegiu i protegir-vos dels animals. (Segons l'Art. 337 del Codi Penal i el Decret 158/1996, de 13 d'agost, del Govern Valencià, pel qual es desenvolupa la Llei de la Generalitat Valenciana 4/1994, de 8 de juliol, sobre Protecció dels Animals de Companyia.)

8. En cas de necessitar assistència de primers auxilis, cercar alguna dotació de Creu Roja o Protecció Civil, que estaran repartides pel recorregut de la festa.

9. En cas de necessitar atenció sanitària, acudir a l'Hospital de Campanya, situat en la plaça de l'Església Parroquial.

10. La roba més idònia per a assistir a la ‘Matxà’ és la de cotó, amb mànigues, pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que us agarren fort els peus. Eviteu participar activament en l'acte si porteu roba de fibra sintètica, ja que provoca greus cremades en cas que accidentalment s'encenga.

11. Els/as participants han de mantenir a la distància de seguretat adequada per a prevenir-se del foc. 

12. Seguiu en tot moment les instruccions del servei de l'ordre i de suport a l'acte.

En tots els casos i, per tant, també si es produeix un accident, l'incompliment d'aquestes mesures de seguretat i recomanacions per als actes de foc serà responsabilitat de cada participant."

 

Amb aquesta reunió, doncs, s'ha donat per resolt l'òrgan d'actuació en cas d'emergències per a aquest Sant Antoni 2018, deixant al poble de Vilanova sota un servei complete enfront de possibles incidents dintre de la festa.