#000000
1
0
Serveis
38

Cursa de Muntanya

CURSA DE MUNTANYA

 

La idea d’organitzar aquesta cursa de muntanya en la població de Vilanova d’Alcolea, va nàixer del Club de Muntanya Vilanova. Després de la primera edició, en 2008, ha continuat amb la intenció de complir una sèrie d’objectius previs, per al benefici del municipi, dels seus veïns i veïnes, així com de tots els visitats i participants d'aquesta.

Així, aquesta Cursa de Muntanya de Vilanova d’Alcolea, té unes finalitats:

  • Promocionar i recuperar per a la població de Vilanova una activitat esportiva que feia molt de temps que no es realitzava en el municipi, com són les curses de muntanya.
  • Fomentar amb la realització d’aquest tipus d’activitats esportives, una preocupació per la salut i una millora dels hàbits saludables entre tots els participants. I indirectament entre la ciutadania de Vilanova d’Alcolea en general i entre els més menuts en particular, com espectadors d’aquest esdeveniment esportiu.
  • La posada en valor del municipi de Vilanova d’Alcolea, i concretament del seu terme. Posat que els participants i visitants podran gaudir d’alguns paratges naturals d’espectacular bellesa, potenciant d’aquest mode un dels actius principals de què disposa la localitat.

 

La cursa de Muntanya de Vilanova d’Alcolea, és una cursa de mitja marató que es realitza el dia 9 d’octubre i consta d’uns 19 kilòmetres de recorregut, que es desenvolupen pel terme de Vilanova d’Alcolea, recorrent alguns paratges de gran importància paisatgística com la Font del Mas de Calaf, la Via Augusta, l'antiga estació romana Ildum, el paratge de l’Assut, etc.

La cursa està dividida en diferents categories, com per exemple: la categoria Veterans, la categoria Sènior i la categoria Junior, tant en categoria masculina com en femenina, amb trofeu  per a cada una de les categories. A banda, està previst realitzar una categoria especial, Esportistes Locals, per a premiar i potenciar l’esport entre els veïns i veïnes del municipi de Vilanova d’Alcolea.

Tota la informació la trobareu al Blog del Club de Muntanya de Vilanova.