#000000
1
0
Serveis
128

Llistat d'associacions i col•lectius

LLISTAT D'ASSOCIACIONS I COL·LECTIUS

 

  • Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA): es tracta d'un dels col·lectius en major trajectòria del municipi, i que ha acompanyat a l'escola des del seu naixement. Com tota AMPA, s'encarreguen de la gestió de qüestions d'índole educativa conjuntament amb els pares i professors de l'escola pública.

 

  • Associació Cultural "Foc i Tropell": és una associació cultural nascuda en 2003 a partir de la iniciativa d'alguns veïns de Vilanova, moguts per la necessitat de mantenir, recuperar, i difondre el patrimoni cultural, històric, artístic i lingüístic de Vilanova. Durant l'any 2016, agafen el relleu generacional de l'associació els membres del Grup de Teatre "El Cabàs Teatre"  per a donar-li continuïtat a la tasca cultural que venia realitzant el col·lectiu. A més, d’ampliar el seu àmbit d’actuació cap al món de les arts i concretament al món del teatre.

 

  • Associació Vilanovina "I Avant": és una associació que neix en 2007 sense ànim de lucre, pensada per a tota la població de Vilanova d’Alcolea, des dels més menuts als més grans. Està formada per joves del poble, amb ganes de donar vida al mateix. L'AVIA abraça molts àmbits, com per exemple: cultural, esportiu, d’oci i de temps lliure. L’objectiu que els ha tret a formar aquesta associació és el d’enriquir al poble amb activitats per a tots: jocs infantils, exposicions, concursos, representacions teatrals, balls, actuacions, xerrades, etc.

 

  • El Grup de Ball “La Murà”: grup de balls tradicionals que va néixer en 1995 com una activitat organitzada des de l’escola i amb la col·laboració de l’AMPA amb el fi de recuperar el ball de plaça de Vilanova, però es va construir com a associació en 1997. Té com a principal objectiu recuperar i transmetre el patrimoni cultural, en especial el ball, les danses i la música popular, facilitant la convivència i el respecte mutu entre els participants. Al llarg d’aquests anys han fet nombrosos muntatges i exposicions com per exemple: mostra etnològica de diferents ferramentes i indumentàries, exposicions d'instruments musicals de tot el món, mostra de cant d’estil valencià i demostració didàctica de la fabricació de la dolçaina.

 

  • La Societat Musical “Santa Cecília”: va néixer en 1860 quan Don Carlos Rovira Bellés, mestre del poble i organista de la parròquia, va formar una agrupació amb la intenció d'amenitzar festes i processons. Passades algunes circumstàncies, la Banda va desaparéixer a l'acabar-se la guerra civil. Cal mencionar l'intent de recuperació en 1946 per En Modesto Alcàcer que, després d’un any en què va actuar en diferents ocasions, finalment va desaparéixer. Arribem a 1982 quan, per iniciativa institucional i d'alguns aficionats, l'1 de febrer es van començar les classes de solfeig. Al mes de juny ja es van repartir els primers instruments i el 23 d'agost del mateix any es va presentar la nova Banda amb 32 components sota la batuta del director D. Enrique Martínez Fuentes. Actualment, la Societat Musical Santa Cecília de Vilanova d'Alcolea, està dirigida per Enrique Martínez Saura, i compta amb més de 60 components.

 

  • Club de Muntanya Vilanova: neix amb la intenció de complir una sèrie d'objectius per al benefici del municipi, dels seus veïns i veïnes, així com de tots els visitats. Així s'organitzen eixides a peu i una "Marxa de Muntanya", que es va iniciar l'any 2008. Entre els seus objectius, destaquem: promocionar i recuperar per a la població de Vilanova les curses de muntanya, fomentar amb la realització d'aquest tipus d'activitats esportives, una preocupació per la salut i una millora dels hàbits saludables entre tots els participants, la posada en valor del municipi de Vilanova d'Alcolea, i concretament del seu terme.

 

  • Unió Esportiva "Club de Futbol Vilanova d'Alcolea": equip de futbol local, que es reactiva després de més de 10 anys sense representació en la lliga de futbol preferent. Actualment competeix en la 2ª regional del Grup I. Comptant amb la majoria de jugadors veïns de Vilanova d'Alcolea, i utilitzant les instal·lacions del Camp de Futbol "La Llacuneta". Compta amb més de 100 socis.

 

  • Associació de Jubilats i Pensionistes de Vilanova d'Alcolea: està format pels veïns de major edat, jubilats principalment. Entre altres coses s'encarreguen de: realitzar una xocolatada el dia de la Tercera Edat, dinars de germanor, representacions teatrals, viatges organitzats, exposicions (de llata, ferramentes de treball, etc.).

 

  • Societat de Caçadors "La Vilanovense": aquesta associació amb molta tradició, està composta per un alt nombre de socis i s'encarrega de l'activitat cinegètica del municipi. 

 

  • Club Esportiu de Caçadors del Conill de Vilanova: de la mateixa manera que la Societat de Caçadors "La Vilanovense" està composta per un gran nombre de socis (més de 400) i es fa càrrec d'aquelles activitats relacionades amb la caça del conill, específicament. Entre aquestes trobem l'organització de la "Fira de la Caça del Conill", realitzada durant el mes de maig, y la solta de perdius, conills i guatlles, etc.