#000000
1
0
Serveis
140

Mercadet solidari: Fons solidari municipal

MERCADET SOLIDARI

 

Es tracta d'una iniciativa proposada en l'Agenda 21 de la Cultura durant l'any 2011. La qual compta amb el suport de les diferents associacions locals i l'espatllament de l'Ajuntament representat per la seua Regidoria de Serveis Socials. A més, de la col·laboració dels comerços locals i persones a títol individual.

El MERCADET SOLIDARI de Vilanova d’Alcolea sol organitzar-se el diumenge abans del 25 de desembre i transforma la Plaça Arnau de Vilanova en un espai on es proposaran diferents alternatives per a dinamitzar les inquietuds solidàries de la comunitat local, i molt especialment, les dels xiquets i xiquetes.

Així en el Mercadet es pot trobar productes elaborats artesanalment pels veïns i veïnes de Vilanova d’Alcolea, com per exemple, elements de bijuteria, dolços, sabó casolà, brotxes, llibres de segona mà, objectes decoratius nadalencs, gravats de vidre, articles elaborats amb material de reciclatge, etc. I un estand destinat a la Cistella Solidària, composta per productes cedits pels comerços locals i que es sortejarà al finalitzar el Mercadet.

A més, el Mercadet compta amb:

  • Un punt de informació utilitzat pel col·lectiu a qui va destinat la recaptació. De moment han sigut 5 els col·lectius elegits: Creu Roja, l’Associació d’Esclerosis Múltiple de Castelló, l’Associació Provincial d'Alzheimer, el centre ocupacional “El Rinconet” de Vilafamés i l’Associació de Fibromiàlgia de Castelló.
  • Tallers infantils nadalencs per als més menuts.
  • Estand de Menjar Solidari: on es recullen aquells donatius en forma de menjar. Bé en format “1kg de...” o bé en el format “1l de...”, i de tot el material recollit es destinarà als Serveis Socials de l’Ajuntament, per a repartir entre les famílies més necessitades.
  • Estand dels Jocs Solidaris: on es recolliran tots aquells joguets que encara que no hi ha ús algun d'ells actualment, són òptims per a ser reutilitzats, podent fer feliç a aquells xiquets i xiquetes que no tinguen cap opció per a jugar. Tot el material recollit, passarà a tutela dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilanova d’Alcolea, per a donar-li el destí adequat.
  • Estand de Material Didàctic: plantejat amb el fi d'aglutinar tot aquell material didàctic i escolar que no se li dóna millor utilitat. Material que pot anar des de llibres de lectura, llibretes sense ús, bolígrafs, llapis, gomes d'esborrar, etc. Material que serà destinat als Serveis Socials de l’Ajuntament, o a la Parròquia que col·labora amb projectes educatius.