#000000
1
0
Serveis
141

Projecte: certamen escolar

CERTAMEN ESCOLAR

 

Es tracta d'una iniciativa conjunta entre l’Agenda 21 de la Cultura i l’Escola Municipal. Una clara aposta per les lletres i la creació, dirigida a la població d'edat escolar. Ja que, el Certamen, naix amb la intenció de potenciar l’escriptura i la lectura entre la població més jove de Vilanova d’Alcolea.

És un esdeveniment organitzat conjuntament entre l’Ajuntament i les Escoles Municipals. Per aquest motiu, en les Bases del Certament podem veure que poden participar en el Concurs tots aquells alumnes pertanyents a l’aulari de Vilanova d’Alcolea, del CRA "El Trescaire". Les obres seran de Temàtica lliure, a pesar que des de l’organització sempre es planteja alguna temàtica general,vinculada amb el municipi i les seues tradicions.

Els objectius que persegueix el projecte del Certamen Literari són:

  1. La creació d’un Certamen Literari: certamen que naix amb la intenció de potenciar l’escriptura i la lectura entre la població més jove de Vilanova d’Alcolea.
  2. Utilitzar la cultura, i en aquest cas la literatura i l’escriptura com a eix vehicular de la conscienciació i la integració de tots els veïns i veïnes immigrants del municipi.
  3. Augmentar els punts d’encontre entre tots els residents en el municipi.
  4. Potenciar l’intercanvi d’experiències, visions entre xiquets i xiquetes de l’escola, fomentant la interculturalitat de la localitat.

 

La metodologia utilitzada es basa en una coordinació entre l’Ajuntament i l’Escola Municipal, a més de la cooperació de la ciutadania. Tant a l’hora de planificar els terminis, les categories, els premis, el jurat, etc. En definitiva, les Bases i tots els aspectes que regulen el Certamen Literari.

El jurat està format pels membres del Fòrum Ciutadà de l’Agenda 21 de la Cultura, on estan representats tots els col·lectius del municipi.