#000000
1
0
Serveis
131

Vilanova sense fils

VILANOVA "SENSE FILS"

 

Vilanova d'Alcolea es troba dins de la xarxa Güifi-Net, gràcies a la instal·lació de la infraestructura necessària per a iniciar el projecte "Vilanova Sense Fils", amb la qual el municipi i sobretot els veïns i veïnes de Vilanova, que són usuaris, es beneficien.

"Vilanova sense fils" i Güifi-Net, són projectes col·laboratius organitzats horitzontalment que reuneixen i es basen en persones individuals, col·lectius, empreses, administracions i universitats. Es tracta d'un projecte obert, per tant, tot el món pot participar en igualtat de condicions. Per aquest motiu, els usuaris de Güifi-Net són qui construeixen una xarxa de telecomunicacions ciutadana, és a dir, una xarxa que és propietat de tots els que formen part. Dins d'aquests usuaris es troba l'Ajuntament, que és l'entitat encarregada d'oferir la connexió d'Internet gratuïta a la resta del municipi, però limitant la descàrrega d'arxius mitjançant programes P2P, com per exemple; Emule, Ares, etc, per a així evitar l'acaparament de la totalitat de la xarxa disponible.

Però, què és Güifi-Net?

Com dèiem, es tracta d'una xarxa oberta perquè les dades de configuració de la xarxa es publiquen, de manera que qualsevol persona o empresa puga observar com està construïda la xarxa i, per tant, tinga la capacitat de millorar-la, mantenir-la i ampliar-la. És important aquest fet, ja que la xarxa no té dependència alguna de cap empresa i els mateixos usuaris poder fer-se la connexió a la xarxa o encarregar-la a l'empresa de la seua confiança.

És una xarxa lliure perquè no hi ha ningú que puga posar restriccions, per exemple, no es limita la xarxa, ja que com la xarxa és dels usuaris, aquests no tenen cap interés de limitar la velocitat, ni les prestacions. Aquest fet és el que altres operadors tradicionals acostumen a limitar per preu, però en les xarxes lliures no té lloc.

És una xarxa neutra respecte als continguts. Dins de la xarxa pot circular qualsevol contingut que algú necessita: d'interconnexió, accés a Internet, etc., i els particulars, empreses, administracions i operadors que vulguen aportar continguts són benvinguts.

 

Tots els veïns i veïnes interessats a formar part d'aquest projecte "Vilanova Sense Fils" dins de Güifi-Net, poden passar per l'Ajuntament per a rebre informació sobre la instal·lació necessària de cada usuari i l'obligació d'inscriure's en el registre municipal.