#530437
2
0
Serveis
158

Paratges

PARATGES NATURALS, FONTS I POUS

 

FONTS

- La Font del Mas de Calaf

Situada en la partida “Mas de Calaf”. Es tracta d’un paratge molt bonic, en el qual es troba una de les millors fonts d’aigua natural i de molt bona qualitat, instal·lacions de barbacoa i una taules de pedra baix uns magnífics oms negres.

- La Font “dels Terrers”

Situada a la partida “La Font”, originalment estava destinada a donar a beure als animals, ja que hi ha abeuradors, es pensa que es diu així dels “Terrers” perquè està fet de pedra i terra. Fet en 1718, per la inscripció que es pot trobar en una pedra.

Cal destacar que és una font que no es seca a cap període de l’any.

- Font de la Carrasca

A causa de l'ampliació de la carretera va desaparéixer, li donava el nom a la partida.

- Font del Puig Pedró

La podem trobar a la partida del Puig Pedró, al costat de la masia de Blasco. Pereix una barraca de pedra, és molt bonica i com la “dels Terrers”, no es seca mai. No és apta per al consum humà.

A més, d'aquestes fonts, que subjectivament són les més importants, podem trobar altres moltes repartides per tot el terme.

 

POUS

- Pou Nou

Situat a l’entrada del poble, en el denominat “pontet” trobem aquest pou d’una bellesa extraordinària posat que es baixa per unes escalinates de pedra i tot ell està voltat però com sempre està prou ple no es pot identificar bé la tornada.

Cal destacar que es un pou que sempre ha abastit tot el poble en temps de sequera i no s’ha assecat mai.

- Pou Ample

Situat a la partida les Fonts, es conserva en bon estat però està tapat amb una reixa que no es pot accedir. S’utilitzava per a traure aigua per a ús comú.

- Pou de la Villa

L’encontrem al costat de la piscina. Permaneix tapat degut a que és molt profund, però es pot utilitzar. L’utilitzaven la gent del poble i tenia forma de “capelleta” amb una corriola que servia per a traure l’aigua.

- Pou de la Pedrola

Aquest actualment no el podem veure perquè està tapat. Es trobava baix del Calvari en la partida que li dóna el nom.

- Pou Novel

L’utilitzava la gent del poble, es manté en perfecte estat de conservació però està cobert amb una reixa. Sempre hi ha aigua, no es seca mai.

- Pou Toll Calent

Situat en la partida que li dóna el nom, antigament el van tapar i després en temps de sequera i amb l’esforç de molta gent el van tapar, avui en dia es troba cobert de nou.