Ajuntament de Vilanova d'Alcolea

Divendres, Març 14, 2014 - 11:45
Agència AMICS
Entesa com una Agència de Mediació per a la Integració i la Convivència Social, configurada com a oficina local d’informació, mediació, assessorament i orientació per al col•lectiu immigrant, a fi de facilitar el coneixement i la disponibilitat dels recursos que esta administració local, així com altres entitats, disposen en la matèria d’immigració.

Vilanova d’Alcolea és un municipi semi-interior de la comarca de la Plana Alta amb una superfície de 68.4 Km2. Com a municipi de la Plana Alta gaudeix de temperatures suaus i poc relleu (el casc de la població està a 344 m del nivell del mar) que permeten, junt amb la seua gran extensió, rendibilitzar les explotacions agropecuàries.

Al llarg dels últims anys, la  població de Vilanova d’Alcolea ha experimentat canvis importants: canvis socials i demogràfics que s’han produït i que es produiran degut a la previsió de creixement econòmic i urbanístic del municipi, sobretot tenint en compte la imminent posada en funcionament de l’Aeroport de Castelló que farà que arribe població estrangera com a conseqüència del creixement del treball i de la vivenda residencial. De la mateixa manera han crescut les visions positives i negatives de la immigració. Visions negatives que en molts dels casos són produïdes per la presència d’estereotips i desinformacions de la societat sobre la població immigrant.

Són molts els que han trobat i trobaran en aquest poble un lloc on viure i conviure. I precisament, tenint en compte aquest aspecte, des de l’Ajuntament de Vilanova d’Alcolea s’elabora aquest Pla d’Immigració, amb la finalitat d’emprendre la iniciativa d’abordar el fenomen de la immigració com un dels eixos prioritaris i transversals de la seua política municipal, com a via per a garantir la convivència, la igualtat, la pluralitat, la participació democràtica i el progrés social en el futur, necessariament intercultural, del poble de Vilanova.

La integració implica el reconeixement de la ciutadania, i la verdadera integració no es pot aconseguir a través de l’assegurament d’una sèrie de serveis mínims, sinò a través del reconeixement de drets, de l’assumpció de deures i de la inclusió de les persones immigrants en la comunitat receptora.

 

L’Objectiu general persegueix:

  • Facilitar a les persones immigrants, la informació i serveis necessaris per a la seua completa integració en la societat vilanovina.

 

Com a Objectius específics, trobem:

  • Crear un oficina local d’informació, mediació, assessorament.
  • Orientar al col·lectiu immigrant, a fi de facilitar el coneixement i la disponibilitat dels recursos que esta administració local ofereix.
  • Fomentar la cooperació amb les administracions locals veïnes i altres entitats que treballen amb el col·lectiu immigrant a fi d'establir criteris i objectius d'actuació comuns, en l'àmbit de la integració i la convivència.
  • Configurar des d’aquesta agència AMICS els instruments d'assessorament necessaris a fi de posar-los al servei de les administracions locals i altres entitats de la vida social i econòmica.
  • Facilitar l'accés dels immigrants al programa de comprensió de la comunitat d'acollida, en els aspectes lingüístics, històrics i jurídics. 
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

 

IMATGES PER AL RECORD

Site developed with Drupal