Ajuntament de Vilanova d'Alcolea

Com es vertebra la xarxa?

La topologia de xarxa de guifi.net té format de malla ("mesh") està formada per dos grans parts: La part "troncal" que s'encarrega de intercomunicar les diferents zones, i els "punts guifi.net" o "nodes", des d'on es proporciona cobertura als clients.

A diferència d'una xarxa convencional en estrella, basada en troncals d'alta capacitat, en les comunicacions sensefils la part troncal no disposa pas de molta més capacitat d'ample de banda, per tant es procura el mateix resultat dispersant el tràfic a través de molts troncals.

La part "trocal" són enllaços tipícament configurats com a enllaços entre dos punts i gestionats de forma comuna entre tots. Haurien de ser els enllaços més estables i seran gestionats amb especial cura orientar-los a la màxima disponibilitat, ample de banda i seguretat. La idea és que aquesta part de la xarxa funcioni amb el màxim rendiment segons l'estat de l'art de la tecnologia sensefils. Al ser connexions punt a punt, esta pensada per acceptar connexions de clients "coneguts" encara que excepcionalment també pot donar cobertura a usuaris. En un principi esta pensat per fer la funció d'enllaços a llarga distància i és la xarxa que s'encarrega de possibilitar la comunicació entre les diferents zones.

Dels troncals, penjes "punts d'accés" on s'hi poden penjar connexions simples (també se'n diuen "clients", però de vegades aquest terme tecnològic pot crear confució, ja que en cap cas es tracta d'una relació contractual cilient/poveïdor basat en altes, qüotes o prestació de serveis).

Les "connexions simples" o "cients" ja són els nodes normals que cadascú es munta. Cal estar al cas de fer servir la tecnologia necessària per a connectar-se al punt d'accés escollit que estigui a l'abast i amb la única restricció de no perjudicar el bon funcionament de la xarxa

En resum, l'objectiu és que qualsevol client es pot connectar a la xarxa d'una manera o un altre en funció dels requisits que compleixi.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

 

IMATGES PER AL RECORD

Site developed with Drupal