Ajuntament de Vilanova d'Alcolea

Dilluns, Març 17, 2014 - 13:30
Fonts i Pous

FONTS

La Font del Mas de Calaf

Situada en la partida "Mas de Calaf". Es tracta d'un paratge molt bònic, que atesora una de les millors fonts d'aigua natural i de molt bona qualitat, instal·lacions de barbacoa i unes taules de pedra sota uns magnífics àlbers negres.

 

La Font dels Terrers

Situada a la partida "La Font", originàriament estava destinada a donar a beure als animals, ja que hi abeurador, es pensa que es diu dels "Terrers" perquè està feta de pedra i terra.

Feta l'any 1718, ja que en una pedra hi ha la inscripció. Cal destacar que és una font que no s'asseca en cap període de l'any.

 
 

Font de la Carrasqueta

Degut a l’ampliació de la carretera va desaparèixer, li donava el nom la partida.

 

Font de Piquer

S’encontra al Mas de la Cova, es molt bonica però l’aigua no es beguda per les persones, ja que es una aigua molla.

 

Font del Puig Pedró:

La podem trobar a la partida del Puig Pedró, al costat del mas de Blasco. Pareix una barraqueta de pedra, es molt bonica i com la del Terrers no s’ha secat mai. No es apta per al consum humà. 

 
A banda d’aquestes fonts, què subjectivament són les més importants, podem trobar-ne moltes altres repartides per tot el terme.
 
 
 
POUS

Pou Nou Situat a l’entrada del poble, a l’anomena’t “Pontet” trobem aquest pou d’una bellesa extraordinària ja que es baixa per unes escaletes de pedra i tot ell està abovedat però com que sempre està prou ple no es pot identificar bé la volta. Cal destacar que es el pou que sempre s’abasti’t tot el poble en temps de sequera i no s’ha eixugat mai. 

 

Pou Ample Situat en la partida les Fonts es conserva en bon estat però està tapat amb una reixa per a que no s’hi puga accedir. S’utilitzava per traure aigua per a ús comú.

 

Pou de la Vila El trobem al costat de la piscina està tapat degut a que es molt profund però es pot utilitzar. L’utilitzava la gent del poble i tenia forma e torre o capelleta amb una corriola que servia per treure aigua.

 

Pou de la Pedrola Aquest actualment no el podem veure perquè està roblit. S’encontrava baix del Calvari a la partida que li dona el nom. • Pou Novell L’utilitzava la gent del poble, es manté en perfecte estat de conservació però està cobert amb una reixa. Sempre hi ha aigua, no s’asseca mai.

 

Pou Toll Calent Situat en la partida que li dona el nom, antigament el van tapar i després en temps de sequera i amb l’esforç de molta gent el van destapar, avui en dia es troba cobert de nou.. 

 

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

 

IMATGES PER AL RECORD

Site developed with Drupal