Ajuntament de Vilanova d'Alcolea

Grup de ball "La Murà"

El Grup de Ball "LA MURÀ" va nàixer en 1995 com una activitat organitzada des de l’escola i amb la col•laboració de l’AMPA amb la finalitat de recuperar el ball de plaça de Vilanova però es va constituir com associació en 1997.

Té com a principal objectiu recuperar i transmetre el patrimoni cultural, en especial el ball, les danses i la música popular, facilitant la convivència i el respecte mutu entre els participants.

Al llarg d’aquests anys han fet bastantsmuntatges i exposicions com ara:
• Exposició de treballs de patchwork antics i actuals.
• Mostra etnològica de diferents eines i indumentàries.
• Exposicions de pintors locals.
• Exposició d’instruments musicals d’arreu del món.
• Mostra de cant d’estil valencià i demostració didàctica de la fabricació de la dolçaina.
• Exposició de ventalls de diferents èpoques (aquesta ha sigut demanada per ser exposada en el Museu de Belles Arts en Castelló).

Ha participat en trobades d’intercanvi a les Coves, Borriol, la Pobla, Torreblanca, Benicarló, Burriana, Alcalà, Adzeneta del Maestrat, Moró, Torre d'En Doménech ... Participa també en el Pregó de la Magdalena entre altres pregons. Han realitzat diferents desfilades però cal destacar que va ser el primer grup de ball en realitzar una desfilada per DisneyLand París l’octubre de l’any 2005 i també han desfilat en Eivissa.

Han sigut organitzadors de la Mostreta Infantil i Juvenil en la qual participen diferents pobles (Borriol, Betxí, Borriol, Betxí, Torreblanca, Figueroles, Burriana...) com també han organitzat la Mostra de majors.

Actualment comptem amb 50 alumnes, dirigits per la mestra Maria Capdevila.
Cal destacar que aquesta associació es la que s’encarrega de l’escola de nova creació de “Dolçainers i Tabaleters”.

L’estendard

L'estendard del grup de ball “la Murà” està representat per l'escut del nostre municipi Vilanova d’Alcolea, així queda reflectit que representem al nostre poble.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

 

IMATGES PER AL RECORD

Site developed with Drupal