Ajuntament de Vilanova d'Alcolea

Dijous, Març 13, 2014 - 13:45
Jornades de Participació Ciutadana
Les Jornades de Participació Ciutadana de Vilanova d’Alcolea, són una iniciativa que naix l'any 2008 dins del projecte “Agenda 21 de la Cultura”. Projecte basat en la participació ciutadana, on tots els veïns del municipi, representats en les diferents col•lectius i associacions existents en la localitat, puguen decidir quin ha de ser el futur del municipi de Vilanova d’Alcolea. Aquestes jornades tenen una doble dinàmica o vissió; una externa i l'altra interna. Així, un any, les jornades es centren en la vissió externa, i es conviden experiències d'altres territoris per explicar el procés seguit, les problemàtiques encontrades i les solucions proposades. I a l'any següent, les jornades tenen una vissió interna, on totes les activitats de les mateixes van dirigides a la ciutadania en general, per a conèixer el projecte d'Agenda 21 de la Cultura de Vilanova d'Alcolea: s'organitzen activitats d'esbarjo, es presenten resultats, es fan xarles dels propis membres,...

L'any 2013 va tindre lloc la sisena edicó d'unes Jornades de Participació Ciutadana plenes de treball, gastronomia i balls. Auqestes han servit de punt de re-encontre dels protagonistes de les Missions Interculturals. Tant els nòmades culturals com els vilanovines van poder analitzar i debatre sobre el present i el futur d’aquest projecte de participació comunitària.

Queda clar que l’experiència viscuda en Vilanova, amb el projecte de les Missions, ha conformat un xarxa de treball molt potent, amb uns membres molt implicats. Donant lloc a un fort sentiment de pertinença; ja siga assumit pels nou-vinguts, com incrementat en els autòctons. Es tradueix en que tots es consideren vilanovins (A-hu!).

Aquest sentiment de pertinença compartit, fa que el grup treballe i busque crear futur. Per aquest motiu en les jornades sorgiren moltes propostes de col·laboració en múltiples projectes:  la iniciativa del Voluntariat Ambiental, la participació en les Activitats del Casal Jove, la implicació (com una veu més) en l’Agenda 21 de la Cultura, etc. La conclusió: no podem deixar perdre la oportunitat i el potencial que el projecte de les Missions ha creat en el municipi de Vilanova.

Però no sols  van ser unes jornades de treball, també va haver-hi temps per a l’aprenentatge. Així tots van ser protagonistes del tercer episodi del Taller de Recuperació de Tradicions Vilanovines. En aquesta ocasió, fou el taller de fer Olleta del Terreno; on Amparo i Tomàs, amb l’ajuda de Vicentica i Emilia, ens ensenyaren tots els secrets per a fer una Olleta ben bona. Des de com collir el cardets, com pelar-los i preparar tots els ingredients. El resultat, un dinar de germanor entre alumnat i professorat, on degustarem una Olleta de Cardets, amb molt de fondament.

Per a finalitzar les jornades, tots els presents fórem partícips de la Màster Class de balls tradicionals del Grup de Ball La Murà, acompanyats dels membres de la Societat Musical Sta. Cecília de Vilanova. Tots pogueren, en primera persona, gaudir d’una expressió de la cultura vilanovina tan nostra com el Ball de Plaça.

 

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

 

IMATGES PER AL RECORD

Site developed with Drupal