Ajuntament de Vilanova d'Alcolea

Altres llocs d'interès

 

• El Mas de la regalíssia

Situat a la partida dels Garroferets la seua característica principal es que es diu de la regalíssia perquè fora el seu voltant està ple d’aquesta planta.

 

• Barranc de la Font Roja
Situat en la partida Ribasals, Camps i Font Roja s’ajunta al Riu Vilanova a l’altura de la partida Alboreda. Cent metres després del pont de la N CV-10 podem trobar la Font Roja, font de tota la vida en Vilanova. Aquesta és un abeurador per als animals malgrat que també poden beure les persones, enclavada en un paisatge abellidor per gaudir de llargues migdiades sota algun dels xops.

 

• Pineda del Mas de Comos
Pineda amb vistes extraordinàries i aire pur situada al costat del Mas de Calaf que et permet realitzar llargues caminades on es pot albirar el mar Mediterrani i fins i tot,en un dia, clar les Illes Columbretes.

 

• Cova del Puigpedró
Oberta en un front natural, rocós i a uns metres del sòl, ofereix en el seu interior un ampli espai d’habitabilitats. No existeixen pintures rupestres, però sí un xicotet mur que acusa l’acció de l’home. A escassos metres de la cova existeix una font. En la part superior de l’altell, on es troba la cova, apareixen indicis d’una estació ibèrica: restes de ceràmica, etc.

 

• El turó de la Vilavella
Es pensa que és la ubicació inicial del poble i es van trobar restes ibèriques. D’aquesta muntanya ve el nom del poble, ja que al traslladar-se on es situa actualment el poble es va agafar el nom de Vilanova.
El podem encontrar al costat del poble

 

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

 

IMATGES PER AL RECORD

Site developed with Drupal