Ajuntament de Vilanova d'Alcolea

VIES PECUÀRIES

La Conselleria de Medi ambient designarà com d’interès natural aquelles vies pecuàries que resultin d’interès per a la conservació de la naturalesa, usos educatius o recreatius i, en particular, les quals puguin servir per a connectar els diferents espais naturals protegits en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

No podran declarar-se innecessàries ni, per tant, alinear-se o dedicar-se a altres usos, les vies pecuàries que siguin designades d’interès natural, encara en el supòsit d’haver perdut la seva utilitat per al trànsit del bestiar o les comunicacions agràries.

Per la seva banda, la Disposició Addicional tercera de la Llei 3/1995 estableix el règim de les vies pecuàries que travessen les Reserves Naturals i els Parcs. L’ús que es doni a les mateixes estarà determinat en el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals i, a més, en el cas dels Parcs Naturals, pel pla Rector d'Ús i Gestió.

En qualsevol cas s’assegurarà el manteniment de la integritat superficial de les vies, la idoneïtat dels itineraris, dels traçats, juntament amb la continuïtat del trànsit ramader i altres usos complementaris i compatibles amb aquest.

Breu descripció de les vies pecuàries descrites en el terme municipal de Vilanova d'Alcolea:

• CORDELL DEL PAS REAL (A. Legal, 37,5 m., Long.12.000).

Travessa en adreça S'a NW, la totalitat del terme Municipal.

• BUGADA DELS CAMINS D'OROPESA i LA BALSANCHIL. Es distingeixen dos trams:

  • Tram 1: (A Legal 4m., Long. 2.500). Des de la zona sud del nucli urbà, continua en aquesta direcció fins al límit del terme municipal.
  • Tram 2: (A legal 15m., Long. 2.500). Des de la zona oest de la població continua en adreça. Aquest fins a enllaçar amb el cordell del Pas Real.

 

• CAMÍ DELS ROMANS (Antiga Via Augusta) (A legal 20m., Long. 9.000). Travessa en adreça Nord Sud la gairebé totalitat del terme municipal., paral•lelament a la C-238 i fins i tot coincidint el seu traçat en algun tram.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

 

IMATGES PER AL RECORD

Site developed with Drupal