Ajuntament de Vilanova d'Alcolea

Dimecres, Abril 27, 2016 - 10:15
Vilanova aposta per la participació per definir el seu futur turístic
El proper dissabte 30 d'Abril, en horari de matí (10h-13h) l'Ajuntament de Vilanova d'Alcolea organitza una reunió informativa en la Casa de Cultura, per presentar a la ciutadania la metodologia participativa que regirà el procés de definició del nou Pla Estratègic Turístic de Vilanova d'Alcolea.

Davant el retrocés de sectors tradicionals com l'industrial o l'agrari es desenvolupen noves alternatives vinculades a l'oci. En territoris de transició entre espais urbanitzats i rurals com és el cas de Vilanova d'Alcolea, aquest paper central del turisme a les possibilitats de desenvolupament futur es fa més patent en disposar d'un patrimoni cultural i natural ben conservat.

No obstant això, per molt atractiu que puga tenir un territori, o per molt interès que la societat puga tenir per zones rurals o naturalesa, no és suficient per garantir que les destinacions turístiques es consoliden i es garantisca el seu èxit. Cal dissenyar eines que permeten aprofitar al màxim el potencial local, cobrir les debilitats i facilitar les connexions entre els agents.

L'ajuntament de Vilanova d'Alcolea, amb el cofinançament del Patronat Provincial de Turisme, sent conscient d'aquesta realitat i les necessitats de desenvolupament a curt, mitjà i llarg termini del municipi inicia el procés per definir el seu Pla Estratègic Turístic Local, amb la finalitat de crear una eina al servei del desenvolupament local i d'ordenació del sector turístic.

I la manera proposada pel Consitori, no podia ser altra que contant amb la seua ciutadania. Utilitzant eines i metodologies diverses que combina els elements com:

Participació: En cadascuna de les actuacions s'incorporen tots els grups interessats generant així compromís, tant amb el propi procés com amb el resultat.

Apreciació: processos pensats per aconseguir el màxim reconeixement de les capacitats, les fortaleses i les potencialitats tant de cadascuna de les persones participants com la comunitat a la qual pertanyen.

Generació: metodologies que generen col·laboració, compromís, creativitat, diàleg, presa de decisions i consens .

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

 

IMATGES PER AL RECORD

Site developed with Drupal