#000000
1
40
Serveis
40

Cultura i art

CULTURA I ART

 

VILANOVA D’ALCOLEA ÉS UN POBLE NORMAL.

- Normal?

- Si, normal...

Mira si és normal que...:

 

1. Hi ha més grups de teatre (tres: infantil, juvenil i adults) que establiments d’alimentació (dos).

I no es que a Vilanova no es menge, sinó que la cultura té un pes tan important que una de cada deu persones que et pugues trobar al carrer té estudis musicals. El que suposaria per a una ciutat com Castelló, tindre una Orquestra de més de 17.000 músics.

Però, perquè hi haja cultura ha d'haver-hi públic, i perquè nasquen projectes ha d'haver-hi participació. Ací trobem una altra mostra de la “normalitat” del municipi de Vilanova:

 

2. De 592 persones que viuen a Vilanova, dues terceres parts estan involucrades amb alguna Associació o Col·lectiu Cultural (d’oci, esportiu, etc).

 

Si totes les Associacions i Col·lectius s’uniren per a fer un espectacle artístic a Vilanova, hi hauria més persones actuant i participant que persones espectadores.

 

Dins d’aquesta normalitat, destaque el paper dinamitzador del projecte 'Agenda 21 de la Cultura', el qual ha possibilitat la creació d’un espai respectat i consensuat on els Col·lectius, Associacions, Ajuntament i persones a títol individual acorden les decisions de les polítiques culturals locals. Un exemple d'açò seria el disseny de la Setmana Cultural anual.